Cercetătorii chinezi au dezvoltat un dispozitiv implantabil moale cu încărcare wireless integrată și supercondensatori hibrizi zinc-ion, care poate fi utilizat pentru a administra medicamente in vivo, potrivit Universității Lanzhou, informează agenția de presă Xinhua.
Studiul lor a propus o soluție prospectivă de alimentare cu energie pentru dispozitive implantabile moi, oferind o nouă perspectivă asupra monitorizării sănătății și tratamentului medical, au declarat reprezentanții universității chineze.
Dispozitivele bioelectronice implantabile existente sunt promițătoare în diverse domenii de diagnostic și tratament medical. Dar progresele înregistrate în ceea ce privește modulele de alimentare au rămas în urma celor înregistrate în cazul nodurilor de senzori și al unităților de circuit integrate în țesuturi, a declarat Lan Wei, profesor la Facultatea de Ştiințe Fizice și Tehnologie din cadrul Universității Lanzhou.
Cercetătorii de la Universitatea Lanzhou și de la Universitatea din Pennsylvania au lucrat împreună la acest studiu și au dezvoltat un sistem de alimentare implantabil moale, care integrează module de transmisie și stocare a energiei fără fir.
Unitatea de stocare a energiei este formată din supercondensatori hibrizi zinc-ion biodegradabili și beneficiază totodată de o capacitate și o tensiune de ieșire ridicate.
Au fost efectuate investigații sistematice pentru a elucida mecanismul de stocare a încărcăturii din supercondensator și pentru a evalua biodegradabilitatea și biocompatibilitatea materialelor, a declarat profesorul Lan Wei.
Capacitățile sale de alimentare cu energie au fost, de asemenea, demonstrate cu succes în ceea ce privește administrarea controlată de medicamente in vivo, a adăugat el.
Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista Science Advances.
Lasă un răspuns